X

El Govern aprova una nova normativa d’usos de dròns

Entre les novetats destaquen, per exemple, que aquestes aeronaus ara es podran fer volar sobre edificis i podran operar de nit. Expliquen, això sí, sempre garantint la seguretat aèria i la seguretat pública.

15/12/2017

El Govern aprova una nova normativa d’usos de dròns

El Govern Central dona ales als dròns. Amb la nova normativa d’usos aprovada avui, aquestes aeronaus, pilotades amb control remòt, es podran utilitzar en entorns on fins ara no estava permès. Així, per exemple, els operadors professionals podran fer volar els seus dròns en les immediacions d’edificis i poblacions. També damunt grups de persones a l’aire lliure i durant la nit. Abans, però, hauran de presentar un estudi de seguretat i tenir autorització prèvia de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria. Una altra novetat és que aquests aparells podran entrar en espai aeri controlat. En aquest cas, als requisits s’ha de sumar, a més, tenir formació personal i dels equips.

Durant el primer trimestre del 2018, Foment complementarà aquest nou marc amb la publicació del Pla Estratègic de Dròns. Tot, per donar una empenta a un sector que, diuen, té un important potencial de creixement. En només tres anys s’han creat a Espanya tres mil empreses relacionades amb aquesta activitat, a la qual es dediquen també 74 escoles de formació i una vintena de fabricants.

15/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris