X

Ampliar en 12.000 m² del port d’Alcudiamar podria afectar espais protegits

El MAPAMA exigeix l'AIA per la possible afecció a la nacra, la posidònia i la baldriga balear

17/12/2017

Ampliar en 12.000 m² del port d’Alcudiamar podria afectar espais protegits

El projecte preten construir un nou varador al port turístic esportiu d’11.899 metres quadrats. Ara només disposa d’un varador on caben unes 100 embarcacions, i ha quedat petit. Ports de l’Estat és l’òrgan que sosté les obres. Per això, el MAPAMA demana ara a l’empresa privada que gestiona les instal·lacions, l’avaluació d’impacte ambiental ordinària del projecte, per valorar si es provocaran afeccions a habitats protegits d’interès comunitari LIC i ZEPA de la Badia d’Alcúdia com la posidònia, la nacra o la baldriga balear.

La societat limitada encarregada d’executar les obres es queixa del canvi d’opinió, ja que fa 1 any i mig, des de la direcció general d’Espais Naturals i Biodiversitat només els demanaven l’avaluació simplificada. Un document que no és una avaluació en si mateixa, sinó que serveix per valorar si s’ha de realitzar l’AIA o no.

La decisió del Ministeri de Medi Ambient dilata almanco més de mig any la remodelació portuària d’ençà que es revisi la nova documentació que ha d’aportar la promotora. A més d’haver de consultar totes les administracions i agents implicats i exposar-se a informació pública.

17/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris