X

‘Cloenda a la primera volta’, per Tolo Ramón

Anàlisi de la jornada número 19 de la temporada 2017-18 de Segona B

18/12/2017

‘Cloenda a la primera volta’, per Tolo Ramón

/RCD Mallorca

La primera volta de la competició és història. Tots han jugat contra tots i els resultats no són casualitat. Cada equip ha tingut dinou partits per desenvolupar el seu futbol i demostrar vàlua. Aprendre de les mancances i potenciar debilitats serà una obligació per tots. El balanç de la primera part del campionat no es pot canviar però el futur encara està per escriure.

Ningú ha pogut guanyar al Mallorca. Cap equip de la Lliga ha aconseguit tombar als vermells i això demostra solvència. Davant el cuer es tornaren a veure petits inconvenients que s’hauran de corregir. Les vigilàncies foren dificultoses i això es va pagar amb un empat. A la primera part faltà una mica de mobilitat i a la segona ofici per tancar un resultat que es va girar.

Ara els vermells hauran de salvar les baixes de llarga durada de Lago Junior i Ferran Giner. Això i arribar als partits clau de la temporada amb les millors condicions possibles. No hi ha treva. Serà pujar o pujar. Per tant els petits inconvenients no es poden amagar i convé que estiguin ben anotats. Créixer i no aturar de créixer. Ens esperen uns Play Off duríssimes que s’hauran de guanyar. Podrà el Mallorca recuperar la LFP ?

La S.D. Formentera ha superat bastant bé aquesta primera volta. Tito García SanJuan volia vint-i-dos punts i ja té vint-i-cinc a la seva butxaca. El Peralada va caure víctima d’una molt bona jugada combinada finalitzada per Bonilla. A l’horitzó només la salvació és allò a visualitzar. Res més. Les múltiples baixes no són inconvenient per un equip que haurà d’afrontar el partit de Copa dia tres de gener. Ho podrà tornar a fer?

Els números de l’Atlètic Balears han estat tant decebuts com perillosos. Una marxa erràtica ha posat a l’equip a una posició realment complicada. Ara haurà de començar a prioritzar objectius i reformular possibilitats. Perdre la categoria no és una quimera, es ben real. Per això serà important entendre el perill real i atacar-ho amb intel·ligència. Hi haurà seny blanc i blau ?

La situació de la Penya Esportiva és realment agònica. Derrotes i dificultat per fer gol estan fent un clot molt difícil de dur. Davant el Vila-real B es va merèixer molt més i el futbol es va comportar de manera bastant injusta. Dues pilotes al pal, un gol fantasma i una altra de rebot foren una condemna que farà bastant de mal. Serà possible allò que comença a semblar impossible?

A partir d’ara arriba el moment culminant i tots hauran de millorar aspectes per aconseguir les seves fites. Toca descansar i preparar-se per un final apassionant.

18/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris