X

Zannier limita el lloguer de comerços de la planta baixa de Cas Comte per transformar-ho en hotel

La nova propietat clarifica el patrimoni llegat per Juan Manuel Valero, un any després de la seva mort, abans de promoure nous projectes a les seves finques

20/12/2017

Zannier limita el lloguer de comerços de la planta baixa de Cas Comte per transformar-ho en hotel

Un any després de la mort de Juan Manuel Valero, la societat Fastfor, ara en mans del magnat suís de la moda Roger Zannier, ha començat a posar ordre al llegat del comtat de Torre Saura, un dels més importants de sempre a Menorca i que fa 22 anys es va valorar en 21,5 milions d’euros. Ha deixat enrere la gestió personalista de l’hereu de Cas Comte i s’ha dedicat a clarificar la situació patrimonial per treure’n els primers guanys.

Una de les primeres decisions ha consistit a limitar el temps de lloguer de la desena de comerços que hi ha oberts a la planta baixa del palau de Cas Comte, a la plaça del Born de Ciutadella. I ja hi ha hagut conseqüències: alguns locals han decidit tancar, en tenir només la perspectiva de negoci d’un any. Altres continuen, però supeditats al projecte de conversió de l’edifici senyorial en hotel, que es pensa dur a terme, tot i les restriccions de la normativa i el fet de tractar-se d’un immoble catalogat.

Els altres projectes, que Valero impulsava en vida juntament amb Zannier, s’hauran de replantejar a la baixa. L’eliminació de la Llei turística i de la Norma Territorial que a Menorca permetia donar un ús turístic als edificis auxiliars al camp obligarà a tramitar amb menors expectatives els hotels amb oferta complementària de camp de golf o de polo que es promovien a les finques de ses Truqueries, es Banyul i s’Albufera de Fornells amb una inversió de 93 milions d’euros.

En qualsevol cas, els 8 patrons de la Fundació José María de Olivar y de Ponsich, que Valero va constituir abans de morir, esperen començar ja en 2018 la seva funció benèfica. Es tracta de donar beques i ajuts, i instaurar el Premi artístic Juan Manuel Valero.

20/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris