X

La negociació de les oposicions d’Educació es trasllada a Madrid

Que les proves no siguin eliminatòries és el requisit dels sindicats

20/12/2017

La negociació de les oposicions d’Educació es trasllada a Madrid

Evitar la volatilitat de les places d’assessor tècnic docent a la Conselleria que els darrers anys s’han vist envoltades de polèmica. Són docents que deixen d’impartir classe per assessorar des de la Conselleria en temes d’Educació. Fins ara no existia cap criteri objectiu per atorgar aquestes places, i a les quals a partir d’ara s’haurà d’accedir mitjançant un concurs de mèrits. Aquesta és la proposta que la Conselleria d’Educació ha duit aquest dimecres a la mesa sectorial, que ha rebut el suport dels sindicats presents. Es crearà una comissió de valoració que comprovarà i valorarà els mèrits dels participants i proposarà la selecció dels candidats.

Aquesta consolidació és la que es vol aconseguir també amb les 1.000 places d’oposició per a personal docent a les Illes que es convocaran el 2018. La baremació de l’experiència i que les proves no siguin eliminatòries sinó sumatòries continua sent el tema de confrontació entre els sindicats i el Ministeri d’Educació. A l’anterior reunió entre ells, el ministre, Íñigo Méndez de Vigo, va rebutjar les propostes sindicals, la qual cosa va provocar malestar dins el sector.

Aquest dimecres capvespre se celebrarà a Madrid la conferència sectorial d’Educació. El conseller, Martí March, ja és a Madrid per defensar que el concurs oposició no tingui proves eliminatòries tal com reclamen els sindicats. Les comunitats governades pel PP faran costat al Ministeri i Méndez de Vigo votarà en nom de Catalunya, en aplicació de l’article 155.

20/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris