X

Més de 230 víctimes mortals a Filipines per mor de la tempesta Tembin

La devastació ha obligat a 70.000 persones a abandonar ca seva

25/12/2017

Més de 230 víctimes mortals a Filipines per mor de la tempesta Tembin

Enmig de grans inundacions, policies filipins fan feina contrarellotge per trobar les desenes de desapareguts que ha deixat la tempesta tropical Tembin, que va tocar terra aquest divendres a l’illa de Mindanao, al sud de l’arxipèlag de Filipines.

En total ja són més de 230 els morts, una xifra que segons les autoritats locals podria augmentar a mesura que avancen les feines de rescat. Des del Vaticà, el papa Francesc va aprofitar l’Àngelus dominical per pregar per les víctimes.

Tot i que el pitjor ja ha passat, la devastació quedarà per molt de temps, de fet, més de 70.000 persones ja han hagut d’abandonar les zones afectades. Els vents de més de 125km/h i les pluges han provocat riuades i esllavissaments de terra que afecten les comunicacions i serveis de pobles sencers de la segona illa més gran de Filipines. Ahir la tempesta va abandonar el país ja convertida en tifó, que continua avançant per la mar de la Xina Meridional.

Ara és el Vietnam que es prepara per a l’arribada de Tembin avui vespre. S’esperen vents de més de 135km/h i, per prevenció, 650.000 persones ja han estat evacuades.

25/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris