X

Les barreres del Túnel de Sóller s’obren abans d’hora

L'empresa concessionària ha deixat de cobrar els cotxes avui migdia sense esperar l'acte d'inauguració oficial

28/12/2017

Les barreres del Túnel de Sóller s’obren abans d’hora

Des de les 14h30 hores d’avui l’accés al túnel de Sóller ja és gratuït. L’empresa concessionària Túnel de Soller, del grup gestor d’infraestructures Globalvia,  s’ha avançat, ha pres la iniciativa i ha aixecat les barreres sense esperar a la inauguració oficial que estava prevista per avui  vespre. La societat ha argumentat raons tècniques. Un representant de l’empresa ha assegurat que els treballadors han d’ultimar treball administratiu i tècnic abans de mitjanit i no poden estar pendents del cobrament del peatge.

Per l’acte d’inauguració s’han convocat els mitjans a les 23h30 i comptarà  amb la presència de Francina Armengol i Miquel Ensenyat. En un principi la idea era que les autoritats creuessin el túnel en un autocar en un viatge que havia de ser el primer gratuït.

Però els treballadors de la concessionària han obert el peatge avui al migdia i han deixat passar el vehicles . L’acció evidencia la situació de tensió que hi ha entre Globalvia  i el Govern des que l’executiva va decidir rescatar la concessió cinc anys abans que aquesta finalitzés.

El passat dia 14, el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) va aixecar la suspensió cautelar del rescat de la concessió del túnel de Sóller acordada per un jutjat l’agost passat, la qual cosa ha permès al Consell de Mallorca seguir amb el seu pla de “rescat” de la infraestructura.

Després que el Consell de Mallorca acordés rescatar el túnel, l’empresa adjudicatària de la concessió fins a juny de 2022 va presentar un recurs i va sol·licitar com a mesura cautelar que se suspengués l’eficàcia del rescat.

Les mesures cautelars van implicar la suspensió de l’acord per rescatar el túnel mitjançant el pagament d’una indemnització de 17,4 milions d’euros a la concessionària i dels plans del Consell que aquest peatge de la variant C-711 fos gratis des del setembre passat, fet que finalment s’han materialitzat avui.

 


El Consell de Mallorca ratifica el rescat del túnel de Sóller


Bunyola celebra la gratuïtat del peatge del túnel de Sóller

28/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris