X

Ja no s’ha de pagar per passar pel túnel de Sóller.

L'acte inaugural s'havia convocat a mitjanit però, la concessionària va aixecar les barreres hores abans.

29/12/2017

Ja no s’ha de pagar per passar pel túnel de Sóller.

Un dia després de què s’aixecassin les barreres encara n’hi ha que no s’han acostumat a no pagar. D’altres ho tenien ben clar i avui han anat a fer-se fotos i a estrenar la gratuïtat. Però no tothom està igual de content . A Sóller ha estat un dia de retrobaments. Però els veinats diuen que, en general, no han notat més afluència de gent. Avui dematí no s’han produit els temuts embossos. Tot i que el túnel ja no és de pagament hi continuarà havent vigilància les 24 hores. I es faran obres. S’han d’eliminar les cabines i asfaltar i millorar la seguretat amb un vial de servei.

El Consell de Mallorca i el Govern varen voler escenificar la supressió del peatge del túnel de Sóller. A les dotze de la nit les institucions simbolitzaven el rescat efectiu de la infraestructura.

Els batles dels municipis afectats, Sóller, Bunyola i Fornalutx es congratulen perquè finalment es fa realitat una de les reivindicacions històriques. Associacions com ‘Mallorca lliure de peatge’ també ho qualifica de jornada històrica.

Amb el rescat es posa el punt final a vint anys de lluita veïnal per una infraestructura lligada a la corrupció. La construcció va costar el càrrec a Gabriel Cañellas.  La justícia considerà provat que s’havien pagat comissions de 50 milions de les antigues pessetes a canvi de la concessió. No va ser condemnat perquè el delicte havia prescrit però José Maria Aznar el va fer dimitir.

 

29/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris