X

Baixa un 30% la producció de sal a Eivissa

La collita de sal s'allargarà fins a mitjan gener

01/01/2018

Baixa un 30%25 la producció de sal a Eivissa

Fins a mitjan gener durarà enguany la collita de sal als estanys saliners d’Eivissa. Una campanya marcada per una meteorologia que ha fet davallar la producció de les 60 MIL tones de l’any passat a les 47 MIL d’aquest 2017. Aquest cap de setmana han carregat un vaixell sencer de sal per escampar-la a les carreteres nevades del Regne Unit.

El carregador ‘Melas’ va emmagatzemar aquest divendres 3.600 tones de sal d’Eivissa per fer més segures les carreteres del Regne Unit. 90 metres d’eslora carregats fins a dalt de sal amb destinació al port londinenc de la desembocadura del Tàmesi.

Els països escandinaus són els que més valoren la sal per fer les conserves de peix. El cap de setmana que ve hi ha una altra càrrega programada a un vaixell. El mal temps i la pluja han obligat enguany a ajornar l’inici de la collita, que s’ha endarrerit i també ha provocat un descens de la producció del 30 per cent.

De fet, als estanys de la banda des Cavallet, avui dia encara es poden veure les màquines fent feina als quatre ‘quadres’ saliners que queden per recol·lectar.

01/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris