X

El Govern rebutja la retallada de finançament de l’Estat en 67 milions d’euros

La consellera d'Hisenda considera injusta aquesta retallada perquè, diu, castiga els ciutadans de les Illes.

04/01/2018

El Govern rebutja la retallada de finançament de l’Estat en 67 milions d’euros

El Govern balear rebutja la retallada de finançament de l’Estat en 67 milions d’euros.  La pròrroga dels pressupostos generals de l’Estat a causa de la manca d’acord polític al Congrés ha provocat que es redueixin les assignacions autonòmiques i que Balears rebi 67 milions d’euros menys dels 1.779 que el Ministeri comunicà el mes de juliol. Uns diners que la conselleria ja havia inclòs als pressupostos de la comunitat per a enguany.

El ministeri, però, sí que manté la previsió de 778 milions d’euros corresponents a la liquidació del pressupost del 2016.D’aquesta manera, la previsió de recursos del sistema de finançament a rebre per part de les Illes Balears el 2018 passa a ser de 2.490 milions, una reducció del 2,6 % respecte als 2.558 milions de juliol.

La consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, considera injusta aquesta retallada perquè, diu, castiga els ciutadans de les Illes. Cladera també ha dit que és necessària una reforma urgent del model de finançament autonòmic per obtenir una major autonomia fiscal i reduir la dependència financera amb el Govern de l’Estat.

04/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris