X

Dues zones de Mallorca continuen en prealerta per sequera

Les reserves hídriques de les Illes tancaren el mes de desembre al 58%

10/01/2018

Dues zones de Mallorca continuen en prealerta per sequera

Les reserves hídriques de les Illes tancaren el mes de desembre al 58 per cent. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, va ser un mes humit quant a precipitacions a Menorca, normal a Mallorca i sec a les Pitiüses. L’acumulat pel que fa a precipitacions, el 2017 va registrar un dèficit del 12 per cent a Menorca i del 43 per cent a les Pitiüses. I un superàvit de pluges del 6 per cent a Mallorca.

S’espera que aquest mes de gener es puguin continuar emmagatzemant recursos de la pluja i que les dues unitats de demanda de Mallorca, que actualment es troben en situació de prealerta per sequera, remuntin. Es tracta de la unitat de demanda urbana de la serra de Tramuntana i la de Manacor-Felanitx.

Amb el nou Pla de sequera hi ha deu unitats de demanda delimitades amb criteris hidrogeològics i s’han millorat els indicadors que s’utilitzen per calcular l’índex de sequera. Ara és més fàcil localitzar amb més precisió les zones en situació de risc.

Formentera té ara una unitat de demanda i ja no forma part de la mateixa que Eivissa. El nou Pla té, a més, com a objectiu minimitzar els efectes de la manca de plogudes. Cal tenir en compte que el 2017 va ser l’any més càlid i el segon més sec del darrer mig segle al país.

10/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris