X

Les cooperatives i els escorxadors de les Pitiüses, amb les energies renovables

El grup Leader Local ha elaborat un estudi de viabilitat per instal·lar plaques fotovoltaiques en aquests centres

11/01/2018

Les cooperatives i els escorxadors de les Pitiüses, amb les energies renovables

El grup Leader d’Eivissa i Formentera ha elaborat un estudi de viabilitat per instal·lar plaques fotovoltaiques a les tres cooperatives agràries i als escorxadors de les Pitiüses. Les instal·lacions sumarien en total 70 kilovats d’energia solar, una quantitat que reduiria un 42% el consum elèctric convencional dels cinc centres.

La motivació per realitzar l’estudi és que les cooperatives i els escorxadors poden servir com a exemple a la resta del sector agrari. També perquè s’ha notat que tot i haver diverses subvencions per a la instal·lació de plaques solars, no es demanen. La intenció és resoldre dubtes i canviar la mala imatge que es té a causa del conegut com ‘impost al sol’.

La cooperativa de Sant Antoni havia pensat fa uns anys utilitzar l’energia fotovoltaica però finalment no ho va fer per considerar que no seria rendible. Ara s’ho està replantejant.

A l’escorxador d’Eivissa n’estan prou convençuts després de l’estudi.

La inversió total per a les cinc instal·lacions sumaria devers 124.000 euros. Uns sous que s’amortitzarien entre 3 i 7 anys, segons cada cas.

11/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris