X

El desmantellament de Son Banya costarà 5,4 milions d’euros en set anys

Els grups polítics de l'Ajuntament de Palma han signat l'acord que dona inici al desallotjament del poblat

12/01/2018

El desmantellament de Son Banya costarà 5,4 milions d’euros en set anys

Els grups polítics de l’Ajuntament de Palma han signat l’acord que dona inici al desallotjament del poblat de Son Banya. Significa que a partir del mes de febrer ja poden sortir les primeres famílies. 45 tenen ordre de desnonament i són 19 les que es podrien acollir a les ajudes de Cort. Aquestes famílies no tenen habitatge alternatiu i podran rebre 1.000 euros al mes durant cinc anys.

Està previst que se signi un conveni el primer trimestre amb l’IBAVI per trobar un habitatge social. Cort preveu destinar 250.000 euros en ajudes d’habitatge, i la demolició costarà mig milió d’euros aquest 2018. Les famílies s’hauran de comprometre a complir el programa d’inserció.

La idea és que el 2020 no quedi cap família a Son Banya. El programa de desmantellament costarà cinc milions i mig en 7 anys. Cort preveu que una vuitantena de famílies, de les 117 totals, es puguin acollir a les ajudes d’allotjament.

Els menors són el col·lectiu que més preocupa. Aquesta primera tongada seran almanco 30 els infants que marxaran del poblat. La Policia Nacional, precisament, va detenir ahir 15 persones, 3 dels quals menors en el marc d’una nou cop contra la droga, una operació anomenada ‘Goodbye’, un premonitori adéu al poblat amb 9 escorcolls diferents. Els menors han dormit al calabós i aquest divendres els han lliurat a la fiscalia de menors. Els altres 11 adults detinguts passaran aquest dissabte a disposició del jutge. Tots estan vinculats al Clan de los Valencianos. Entre les substàncies i els efectes sostrets, hi ha 300 grams de cocaïna, 123 paperines d’heroïna, 2 quilos de marihuana, 1 quilo d’haixix, un cotxe, cinc balances i gairebé 3 mil euros.

12/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris