X

La incidència de la grip empitjorarà les pròximes setmanes

La Conselleria de Salut assegura que disposa d'un pla de contingència però, a Son Espases, els sindicats alerten que les urgències tornen a viure una jornada complicada

12/01/2018

La incidència de la grip empitjorarà les pròximes setmanes

La grip a les Illes Balears no ha arribat encara al nivell màxim. Ho podria fer, però, la setmana que ve. Almanco així ho preveuen els epidemiòlegs que asseguren que dels 100 malalts per milió d’habitants que es registren aquests dies, podríen passar als més de 200. Una taxa que, diuen, ja registren altres comunitats autònomes.

La Conselleria de Salut reconeix que la pressió assistencial és aquestes setmanes major, però que disposen d’un pla de contingència que manté tots els llits hospitalaris oberts i ha suposat la contractació de 90 persones més de reforç.

A l’Hospital de Son Espases, aquest divendres, el servei d’urgències torna a viure una jornada complicada. Segons el sindicat SATSE, a primera hora del dematí ja hi havia 68 pacients pendents d’ingrés i 99 persones esperant a ser ateses.

 

Les Balears supera la mitjana estatal en donació d’organs

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha fet aquest divendres balanç de les xifres de donació d’òrgans de l’any passat a les Illes. Les Balears torna a superar la mitjana estatal i estableix un nou rècord de donació: 55 donants generaren 173 òrgans. Un increment que atribueixen, en part, a la introducció de la donació en asistòlia.

Per illes, Eivissa i Formentera amb 51 donants per milió d’habitants, encapçala la llista de donacions. Una altra fita la trobam en la donació de medul·la òssia: l’any passat se’n registraren més de 1.600 donants nous, això són gairebé el doble de l’any anterior.

12/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris