X

Pren força el debat sobre el paper de la dona en les festes tradicionals

Un estudi recent, realitzat al Màster d'Igualtat de la Universitat de les Illes, conclou que persisteixen els estereotips i la falta d'oportunitats a gran part de les festes populars

12/01/2018

Pren força el debat sobre el paper de la dona en les festes tradicionals

La lluita per la igualtat de gènere es trasllada a les festes populars. El debat sobre la introducció de dones en rols tradicionalment exercits per homes és cada vegada més important.

El debat posa sobre la taula el paper de les institucions públiques per garantir la igualtat d’oportunitats en les festes populars, organitzades, sobretot, per entitats i associacions privades.

El 2016 dues dones mostraren la seva intenció d’integrar-se en el grup de Cossiers d’Alaró. Després d’una tensió inicial, fou l’Ajuntament qui es pronuncià al respecte.

Manacor és també un dels municipis que reivindica el paper de la dona a les festes de Sant Antoni amb el particular ball de les “Dimònies”. De manera similar, el col·lectiu ” San Negreta” de Sa Pobla també es planteja com democratitzar unes festes populars que ens corresponen a totes i a tots.

12/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris