X

Tot a punt per a la processó dels Tres Tocs a Ciutadella

IB3 Televisió retransmetrà en directe aquest homenatge en el programa especial de Sant Antoni que començarà a partir de les 12 del migdia

16/01/2018

Tot a punt per a la processó dels Tres Tocs a Ciutadella

La processó dels Tres Tocs escenifica el final de la Menorca musulmana i la incorporació de l’illa al món cristià amb el rei Alfons III. En aquesta processó assisteixen tres regidors de l’ajuntament vestits de frac i a cavall, que acompanyen el clergue i el bisbe. Asseguren que són uns privilegiats per formar part d’un moment històric a Ciutadella.

És la primera vegada que hi participen, ja que cada any són elegits entre la corporació municipal. Han de seguir els actes protocol·laris, estan nerviosos, però també molt il·lusionats.

En arribar al lloc on antigament hi havia la porta de Maó, el regidor més jove amb l’asta de la bandera del rei Alfons III, que li entrega el regidor de més edat, dóna tres cops a terra. D’aquest fet procedeix el nom de la processó.

A més de la processó dels Tres Tocs, Ciutadella commemora la festa amb el tradicional mercat de dàtils i taronges on a més algun afortunat serà el guanyador del sorteig del porquet de Sant Antoni.

16/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris