X

Les beneïdes de Palma i Pollença: des de serps a someres

Segons la tradició, les mascotes ha rebut protecció per a tot l’any

17/01/2018

Les beneïdes de Palma i Pollença: des de serps a someres

Malgrat que enguany el vent ha fet minvar l’afluència de ciutadans a les beneïdes de Palma, la meteorologia adversa no ha estat prou perquè centenars de ciutadans, fidels a la tradició, hagin desfilat davant el claustre de Sant Antoniet perquè les seves mascotes rebin protecció per a tot l’any.

Per alguns era la primera vegada, d’altres ho fan cada any. Cans i moixos han estat, un any més, els més nombrosos a unes beneïdes deslluïdes a les que s’han vist pocs animals exòtics.

La desfilada, que ha començat a la Seu i ha acabat al carrer de Sant Miquel, ha inclòs una carrossa de la canera de Son Reus, per conscienciar sobre la necessitat de tenir cura dels animals i promoure’n l’adopció.

A Pollença, avui és dia de festa i molts veïnats, abans de pujar a Ternelles, s’han passat per les beneïdes. Allà hem pogut veure animals de tota casta: des de serps fins a ovelles, sense oblidar les someres, els cavalls, els conills, les fures o tot tipus d’aus domèstiques.

Les beneïdes s’han repetit aquest matí a diferents municipis de les illes, encara que alguns, per motius d’afluència les varen avançar a aquest cap de setmana passat.

17/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris