X

L’exrector de Selva nega les acusacions d’abusos sexuals

El pare de la nina presumptament abusada assegura que Cano també va abusar d'ell

17/01/2018

L’exrector de Selva nega les acusacions d’abusos sexuals

Primer dia del judici contra l’exrector de Selva, Antoni Cano, acusat d’abusar sexualment d’una nina de 12 anys el 2015. La fiscalia demana per a ell una pena de 3 anys de presó i l’acusació particular de 4 anys. El capellà, de 74 anys, ha negat haver fet tocaments a la nina un dia que va quedar a dormir a ca seva. Ha assegurat que el pare de la nina li va demanar 60.000 euros a canvi de no denunciar-lo i ell, diu, s’hi va negar. A més, ha manifestat que la nina va denunciar uns fets que qualifica de falsos, suggestionada per la seva família.

El pare de la nina ha estat un dels testimonis al judici. L’home ha assegurat que ell també va patir abusos sexuals per part del capellà, Antoni Cano, als 9 anys quan era escolanet a Selva, uns presumptes fets que ja han prescrit. Ell ha dit, però, que havia oblidat aquests suposats episodis i que va deixar la nina amb el capellà perquè li varen assegurar que no quedaria tota sola. Ha afegit que la seva filla va tardar un temps a confessar-li els presumptes abusos.

El Bisbat ha emès un comunicat en el qual assegura que va apartar Antoni Cano de les seves funcions de manera cautelar en el moment que el varen denunciar. A més, el tribunal eclesiàstic duu a terme una investigació interna de l’exrector de Selva, que podria acabar en un judici canònic i fins i tot amb l’expulsió de l’església. El bisbat ratifica la voluntat de protegir els infants i joves davant abusos de capellans i inicia investigacions contra els mossens en el moment en què hi ha sospites o denúncies.

Aquest és el segon cas d’abusos sexuals contra un capellà de les illes que arriba als tribunals. L’any 2016, l’exrector de Can Picafort, Pere Barceló, va reconèixer durant el judici que havia violat en diverses ocasions una nina de 10 anys. Va ser condemnat a una pena de presó de sis anys. Avui dia, el Bisbat manté oberta una investigació pels presumptes abusos denunciats per un blauet contra l’exprior de Lluc, Antoni Vallespir. Això, tot i que la justícia penal ja ha arxivat el cas, perquè han prescrit els presumptes fets. Ahir, el Papa va demanar perdó pels darrers escàndols de pederàstia vinculats a l’Església a una missa a Xile davant mig milió de persones.

17/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris