X

Els sobiranistes tornen a controlar la mesa del Parlament de Catalunya

El republicà Roger Torrent ha estat elegit president de la cambra catalana, l'evissenc Josep Costa, de Junts per Catalunya, vicepresident primer de la mesa i el diputat de C's, José María Espejo-Saavedra, vicepresident segon

17/01/2018

Els sobiranistes tornen a controlar la mesa del Parlament de Catalunya

Les primeres paraules del nou president del Parlament han estat per recordar els escons buits i mostrar la clara intenció, ha dit, de recuperar les institucions catalanes.

El diputat d’Esquerra, Roger Torrent, ha estat elegit en segona votació per majoria simple. Els diputats han votat l’eivissenc, Josep Costa, de Junts per Catalunya, vicepresident primer de la mesa i José María Espejo-Saavedra, de Ciutadans, segon vicepresident en un ple marcat per les absències.

El ple de constitució del Parlament, molt seguit des de l’exterior de la Cambra, ha començat amb un contundent discurs del president de la mesa d’edat, Ernest Maragall. Maragall ha expressat la seva “indignació” pel fet que vuit diputats electes independentistes no puguin ser avui presents en estar “empresonats” o a l'”exili” a Bèlgica. Per al republicà, l’Estat “no vol saber res de reconciliació ni de sobiranies compartides”, “no sap guanyar, només sap derrotar, imposar, humiliar i castigar” a Catalunya. Maragall també ha reivindicat el referèndum de l’1 d’octubre i ha acabat afirmant “nosaltres seguirem. N’hem après. Coneixem bé les nostres forces. Aquest país serà sempre nostre”.

Les seves paraules han estat molt criticades per la cap de llista de Ciutadans. Inés Arrimades ha lamentat que la dotzena legislatura catalana hagi començat amb el que ha titllat com a “míting d’Esquerra”.

La votació s’ha fet en secret i amb una urna. Tot i les peticions de Ciutadans i del Partit Popular, la mesa d’edat ha acceptat el vot delegat dels càrrecs electes a presó. En el moment en què Marta Rovira i Jordi Turull han dipositat el vot en nom seu s’han sentit aplaudiments. També s’han escoltat quan s’han anomenat els que són a Brussel·les i que avui han renunciat a delegar el vot en altres companys.

17/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris