X

Menorca promociona a Fitur la imminent ampliació de la Reserva de la Biosfera a la mar

Maite Salord destaca a Madrid la planificació que el Consell sempre ha fet en base a la Reserva, que encara no té seu ni finançament

18/01/2018

Menorca promociona a Fitur la imminent ampliació de la Reserva de la Biosfera a la mar

Menorca ha dedicat la Diada al 25è aniversari de la declaració de l’Illa com a Reserva de la Biosfera, i n’ha convidat una delegació de l’illa germana de Lanzarote, també Reserva. Aquest dijous, sols 24 hores després, la vicepresidenta Maite Salord ha venut també a la fira de Madrid, Fitur, els valors de la Reserva, ara que s’amplia a la mar, a una zona de la costa sudest que també serà protegida per la Unesco.

De fet, Menorca n’ostenta la presidència de la Xarxa Mundial de les reserves illenques. Però encara no té seu, ni finançament per a construir-la. Els 7 milions que, amb doblers de l’Estatut, Madrid havia posat al projecte de S’Enclusa, s’han perdut perquè, en 10 anys, tots els governs han estat incapaços de materialitzar-lo.

El conferenciant a l’acte institucional d’ahir, el professor de la UIB Jeroni Galmés, va treure els colors al Govern perquè -diu- mai en aquests 25 anys ha tingut en compte la condició de Menorca com a Reserva i, fins i tot, n’ha legislat en contra. Tot el contrari del que, ha remarcat avui Salord a Madrid, ha fet el Consell: dissenyar tota la seva planificació en base a la sostenibilitat.

ense finançament extern, ha refet també el projecte per convertir S’Enclusa en seu de la Reserva: un edifici de 6 milions d’euros i 6 exposicions permanents que havia d’atreure 176.000 visitants l’any i obrir a finals de 2021.

Però poc pot fer, de moment, amb els escassos 120.000 euros que, per primera vegada en aquests 25 anys, aportarà el Govern a la Reserva. A Lanzarote ho tenen molt millor. Enguany rebran fins a 10 milions del govern canari per a finançar un projecte eòlic.

18/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris