X

Febrer enfarina la serra de Tramuntana i aixeca ones de fins a tres metres

El responsable del canvi serà el vent de tramuntana, acompanyat de pluja i sobretot una baixada del termòmetre

30/01/2018

Febrer enfarina la serra de Tramuntana i aixeca ones de fins a tres metres

Imatge d'arxiu d'un temporal de mar. /EFE

Febrer començarà amb un nou canvi de temps. El responsable del canvi serà el vent de tramuntana, acompanyat de pluja i sobretot una baixada del termòmetre.

Dijous

Els niguls aniran en augment amb les hores i a partir de migdia arribaran les precipitacions, més abundants cap al nord de les Illes. A Menorca i meitat nord de Mallorca no es descarta qualque tempesta. La temperatura baixarà però ho farà passat migdia, pel que les màximes es quedaran sense gaire canvis respecte dies precedents. Ara bé, a partir del capvespre la tramuntana farà acte de presència i bufarà de manera moderada amb cops forts, especialment a Menorca. Serà aleshores quan el termòmetre comenci a baixar més clarament. Tant és així que durant el vespre i la nit les precipitacions cauran en forma de neu a la Serra de Tramuntana per sobre els 1200 metres.
Divendres

No farà net. El dematí seguirem amb niguls i ruixats, que novament seran de neu a la Serra de Tramuntana a partir dels 800 metres tan sols. El capvespre s’obriran més clarianes i els ruixats tendran tendència a desaparèixer. L’ambient serà fred, més que dijous, amb màximes frenades entorn dels 8-12ºC. La situació a la mar també canviarà. El vent de nord aixecarà ones de fins a 3 metres al nord de Menorca i de dos metres al nord de Mallorca i Eivissa.

30/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris