X

Les Balears guanyen competitivitat però no arriben a la mitjana europea

La fundació Impulsa situa les Balears en la posició 173 del rànquing de competitivitat, integrat per 264 regions europees

01/02/2018

Les Balears guanyen competitivitat però no arriben a la mitjana europea

Les principals debilitats que resten competitivitat a les Balears, segons la fundació Impulsa, són l’educació superior, l’eficiència del mercat de treball, la implantació tecnològica a les empreses i la qualitat de les institucions.

Per contra, l’Arxipèlag treu bona nota amb la salut, les infraestructures i l’educació bàsica. Aquests indicadors situen les Illes en la posició 173 del rànquing de competitivitat, integrat per 264 regions europees que lidera Estocolm. Les Illes han escalat dues posicions des del 2014.

La renda per càpita a les Balears ha caigut 65 llocs en els darrers 10 anys. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha dit que l’aprovació d’un nou Règim Especial (REB) és fonamental perquè les Balears deixin de ser tractades injustament.

Armengol ha destacat que la despesa turística ha augmentat un 12,2%. Una mostra, ha dit, que l’Executiu aposta per la qualitat i no per la quantitat.

01/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris