X

La casa Van der Driesche en perill de demolició

El Col·legi d'Arquitectes alerta que aquest cas no és aïllat i que hi ha molta arquitectura contemporània en aquesta situació

04/02/2018

La casa Van der Driesche en perill de demolició

La casa Van der Driesche és, segons els experts, un dels edificis més significatius de l’arquitectura contemporània espanyola. Es va construir als anys 70 i va ser una de les primeres obres dels premis nacionals d’arquitectura Elias Torres i José Antonio Martínez-Lapeña. Ara l’actual propietari ha presentat un projecte per demolir la casa i fer-ne una de nova. Des del Col·legi d’Arquitectes estan preocupats i han demanat que l’habitatge es declari Bé Catalogat.

El Consell d’Eivissa està estudiant si la casa es pot protegir. Des de l’Ajuntament de Sant Josep han inclòs l’habitatge al nou catàleg de patrimoni. El problema és que encara no està aprovat i el projecte de demolició és anterior.

L’Ajuntament no està donant llicències a la zona perquè falta la xarxa de clavegueram, i els arquitectes esperen que aquest temps extra serveixi per a protegir la casa. Des del Col·legi alerten que aquest cas no és aïllat i que hi ha molta arquitectura contemporània en perill a Eivissa. Un exemple, recorden, va ser l’eliminació per Autoritat Portuària de les terrasses de Broner que hi havia al final del port d’Eivissa.

04/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris