X

Empleats de Bankia protesten a les portes d’una oficina a Palma contra l’ERO

Els sindicats titllen de "sagnia humana" l'acomiadament de 2.291 treballadors a tot l'Estat, dels quals 404 pertanyen a les Balears

05/02/2018

Empleats de Bankia protesten a les portes d’una oficina a Palma contra l’ERO

Diverses desenes de treballadors de Bankia i BMN s’han concentrat aquest dilluns horabaixa davant les portes d’una oficina de l’entitat nacionalitzada a l’avinguda Alexandre Rosselló de Palma per protestar la “sagnia humana” que suposa l’acomiadament a tot l’Estat de 2.291 treballadors, dels quals 404 pertanyen a les Illes Balears.

Malgrat la pluja i el mal temps, els treballadors han realitzat una concentració on els sindicats convocants han denunciat que es pretengui “pagar la factura d’una fusió (amb BMN) a costa de la plantilla, amb una nova retallada salarial i unes condicions de sortida indignes i miserables”.

La direcció de Bankia ha reduït de 56 a 55 anys la seva oferta per als treballadors de l’entitat que es vulguin acollir a les prejubilacions que ofereix a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que està negociant amb els sindicats per la seva fusió amb BMN, segons han informat aquest dilluns fonts sindicals.

Els sindicats han convocat aquest dilluns aturades parcials que s’han celebrat amb èxit a les zones més afectades per l’ERO: Múrcia, Andalusia i les Balears.

Aquesta setmana acaba el període de consultes per l’ERO i està previst que se celebrin reunions dimecres, divendres i dissabte, ja que aquest dijous 8 els sindicats han convocat una vaga general en Bankia.

05/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris