X

Les Illes estrenen la setmana més freda d’enguany

Les màximes no passaran dels 11-13ºC i s'espera neu a partir del 1.200 metres

06/02/2018

Les Illes estrenen la setmana més freda d’enguany

Imatge d'arxiu. /EFE

El temps seguirà insegur. Aquest dimarts el cel continuarà tapat i les precipitacions, més generals, afectaran bona part de les Illes. Les més destacables s’esperen a les Pitiüses i Mallorca on poden ser moderades, en forma de tempesta i acompanyades de calabruix. Seran de neu a la serra de Tramuntana a partir dels 1200 metres, però la cota baixarà de manera progressiva fins als 800 metres aquesta pròxima nit.

Vent fort i temporal marítim

El vent de tramuntana serà el protagonista el vespre d’aquest dimarts. Serà fort a Menorca, on pot superar els 90 km/h, així com al nord i nord-est de Mallorca, on pot assolir els 100 km/h. També bufarà destacada a les pitiüses, amb cops de fins a 70 km/h.

La situació marítima serà complicada, amb ones de fins a 4 metres a tot el nord de les Illes i de 3 al nord d’Eivissa. AEMET manté activat avís taronja per mala mar a Menorca de les 18:00 h d’avui capvespre fins a les 12:00h de demà dimecres. També s’ha activat aquest mateix avís al nord i nord-est de Mallorca de les 00:00h fins a les 06:00h.

Dimecres, més clarianes però no fa net

El vent aclarirà el cel a bona part de les Illes. Malgrat tot encara són possibles algunes precipitacions intermitents, en general escasses. En el cas de la serra de Tramuntana, seran de neu a partir dels 600 metres.

Fred viu tota la setmana

El descens de temperatura d’aquestes darreres hores no serà transitori. El fred d’hivern ha vengut per quedar la resta de setmana. Aquests dies les màximes no passaran dels 11-13ºC a cap de les Illes, i en el cas de la Serra de Tramuntana, més frenades encara. Les mínimes nocturnes si situaran en la majoria de casos per sota els 5ºC i amb gelades a les zones interiors les nits sense vent i amb el cel clar. També s’assoliran temperatures negatives a la Serra. En definitiva, temps típic d’aquesta època de l’any.

06/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris