X

“La meva filla va ser acompanyada a comissaria per la seva mare cercada per Interpol”

El mallorquí Alberto Encinas denuncia la passivitat de la policia polonesa davant la denúncia per recuperar la seva filla de nou anys víctima de segrest parental

07/02/2018

“La meva filla va ser acompanyada a comissaria per la seva mare cercada per Interpol”

És el relat del pollencí Alberto Encinas, pare d’Olívia, la nina sobre la qual té la pàtria potestat però que fa sis anys que no la pot veure. Això perquè el 2011, quan la nina tenia tres anys, la mare va viatjar amb ella al seu país d’origen, Polònia, i no en va tornar. Llavors Alberto i la seva exparella tenien la custòdia compartida de la nina i ell va denunciar el que es coneix com a segrest parental. Actualment la dona està en cerca i  captura per part d’Interpol. Malgrat aquest fet, el pare d’Olivia denuncia la deixadesa de les autoritats policíaques poloneses: “m’ha arribat la informació que ha passat tot el curs escolar en un lloc concret i, a més, he descobert una foto de la meva filla amb dos policies”. Més encara, explica el mallorquí en declaracions a IB3 Ràdio: “vaig saber que en una comissaria de polícia varen permetre que li fessin el dni de Polònia i, a més, va anar-hi acompanyada de la seva mare que està essent cercada per Interpol”.

Alberto Encinas ja du una quarantena de viatges a Polònia i denuncia que la llei no funciona amb els segrestos parentals, tot i que la policía polonesa diu que fa tot el possible. El dimarts 6, el pare d’Olivia va intervenir en el programa ‘Cinc dies’ d’IB3 Televisió i el dimecres 7, en el programa especialitzat en casos de desaparicions de TVE, ‘Desaparecidos’, que dirigeix el mediàtic comunicador i president de la Fundació Europea per a les Persones Desaparegudes, Paco Lobatón.

07/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris