X

L’escàndol d’Oxfam provoca pèrdues de donants i d’ambaixadors de l’ONG

El president d'Haití qualifica els fets de greu violació de la dignitat humana

14/02/2018

L’escàndol d’Oxfam provoca pèrdues de donants i d’ambaixadors de l’ONG

La crisi desfermada a l’ONG Oxfam no afluixa. Milers de donants anònims han deixat l’ONG, i han dimitit executius i ambaixadors d’aquesta organització. El president d’Haití ha dit que la contractació de prostitutes per part de treballadors d’Oxfam durant el sisme del 2010 és una violació extremadament greu de la dignitat humana.
 L’escàndol per abusos sexuals d’Oxfam destapa els casos d’altres ONG importants

Les orgies de treballadors d’Oxfam tenien lloc al país més pobre d’Amèrica durant una crisi humanitària. Era l’any 2010, i Haití acabava de registrar un terratrèmol que va matar 300 mil persones, va deixar 300 mil ferits més i va provocar 1,5 milions de damnificats

L’actual president d’Haití ha dit que no hi ha res més deshonest que aprofitar-se de la seva posició com a resposta humanitària per explotar sexualment les persones més necessitades i vulnerables. Les prostitutes contractades eren pagades amb doblers de l’ONG i fins i tot varen pagar a menors d’edat.

El Govern britànic ha amenaçat Oxfam amb retirar els 340 milions d’euros públics que rep l’organització cada any si no col·laboren en la investigació dels fets que considera inacceptables

Oxfam Holanda ha demanat perdó perquè diu que coneixia els fets des de 2012, però que no ho va denunciar perquè la tasca, diuen, li corresponia a la filial britànica.

Oxfam ha de fer front ara a una enorme crisi de reputació que ha provocat la fugida de milers de donants a tot el món. Avui mateix l’actriu anglesa Minnie Driver ha deixat el seu càrrec com a ambaixadora d’Oxfam perquè ha dit que està horroritzada. Avergonyida ha dimitit també la subdirectora de l’ONG.

Per si fos poc, el president d’Oxfam Internacional, Juan Alberto Fuentes, ha estat detingut a Guatemala acusat de participar en un cas de corrupció quan era ministre de Finances del país.

14/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris