X

La Fiscalia de Miami assenyala un possible “favor” de 30.000 euros per part de Luis Riu

L'excap del Departament d'obres i construccions va concedir una llicència temporal a la companyia quan li hauria pogut obligar a esbucar les obres que havia realitzat sense permís

14/02/2018

La Fiscalia de Miami assenyala un possible “favor” de 30.000 euros per part de Luis Riu

Una inspecció sorpresa a l’Hotel Riu Plaza de Miami Beach és l’origen de la investigació que ha duit el seu copropietari, Luis Riu Güell, davant d’un jutge de Miami. Era maig de 2014 i, en la inspecció, el Departament d’incendis certificà que la companyia estava reformant l’edifici sense llicència d’obres i ordenà la reubicació dels clients, per motius de seguretat.
 Luis Riu ja és a Mallorca després de quedar en llibertat sota fiança a Miami

Sempre segons la versió de la Fiscalia, quatre dies després de la inspecció entra en acció Mariano Fernández. El llavors cap d’obres de Miami Beach, acusat de rebre suborns de la companyia, resolgué de manera molt favorable l’expedient. Tot i que, per llei, segons assenyala la Fiscalia, tenia la potestat d’ordenar l’esbucament de les habitacions reformades, ho va descartar i va concedir un permís parcial a Riu que li estalvià 35.000 dòlars en recàrrecs i permisos, sempre segons els càlculs dels investigadors.

Els problemes amb la reforma, però, continuaren i els nirvis per possibles retards en la reobertura es dispararen. La relació de correus presentats per la Fiscalia indicaria que Luis Riu era informat directament per diversos càrrecs, com el vicepresident regional a Amèrica, Alejandro Sánchez del Arco, o el cap de projectes d’obra de la companyia, José Maria Sanchís.

Els investigadors també interpreten que l’hoteler hauria pressionat perquè no es produís cap retard i que era conscient de la intervenció del presumpte receptor dels suborns. En algun dels correus interceptats, l’empresari fa palès el malestar per l’acumulació de problemes al voltant de la reforma.

Tot i la gravetat de les acusacions, el periodista del Miami Herald, David Ovalle, qui està cobrint el cas, ha afirmat, a IB3 Noticies, que tot, probablement, es tancarà amb una multa.

La cadena Riu Hotels manté el silenci respecte del cas. L’única referència que hi ha fet ha estat per defensar la innocència de Luis Riu i de la resta d’executius acusats.

Més articles relacionats: 
 El copropietari de Riu Hotels declara per presumptes suborns a un funcionari a Miami 
 Luis Riu, en llibertat sota fiança de 20.000$ per presumptes suborns a un funcionari a Miami 
 Els correus compromesos de Luis Riu que investiga la Fiscalia de Miami

14/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris