X

Una onada de fred siberià esquitxa les Illes Balears

La cota de neu baixarà fins als 500 metres i la Tramuntana tornarà a bufar fort

20/02/2018

Una onada de fred siberià esquitxa les Illes Balears

Imatge d'arxiu. /EFE

Aquests dies el fred serà notícia, per rigorós, a bona part d’Europa. La zona Mediterrània no en quedarà al marge però val a dir que, aquí a les Illes Balears, no arriba la part més intensa de l’onada de fred que, sobretot, afectarà el centre del continent. A les Illes no esperam cap fredorada extrema sinó més aviat un temps fred, propi de l’hivern, acompanyat de pluges i de nevades a zones de muntanya.

Dimecres

Dimecres serà el primer dia de fred. La temperatura baixarà de 4 a 6ºC amb màximes frenades d’11 a 13ºC. S’esperen plogudes irregulars, més probables durant el matí i a darrera hora del capvespre. El matí la cota de neu se situarà entorn dels 1000 metres, però baixarà cap als 700 al final de la jornada. El vent serà de component nord, entre tramuntana i gregal. Serà destacable a Menorca, nord i nord-est de Mallorca així com en nord d’Eivissa on pot assolir els 80km/h. Vent que complicarà la situació marítima, amb ones de fins a 3 metres.

Dijous

Serà, juntament amb divendres, el dia més fred de la setmana. Les màximes no passaran de 12ºC i les mínimes seran negatives en el cas de la serra de Tramuntana. Les precipitacions tornaran a ser irregulars i en general escasses, però de manera local poden ser moderades i acompanyades de calabruix. La neu farà acte de presència a partir dels 500 metres i la tramuntana bufarà encara moderada al nord de les Illes.

Divendres

Divendres seguirem amb ambient de ple hivern. S’esperen ruixats intermitents, més possibles al nord de les Illes. Tornaran a ser de neu a partir dels 500 metres i poden caure en forma de calabruix a qualsevol cota.

Cap de setmana

No fa net. El cap de setmana continuarà el fred i les precipitacions, en general irregulars, en forma de neu a la serra de Tramuntana per sobre els 600 metres.


 L’espectacle de la boira, la neu i sortida del sol des del puig de Randa

20/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris