X

Narcís Serra declara que el Banc d’Espanya conexia les operacions de Caixa Catalunya

L'excúpula de CatalunyaCaixa declara per presumptes irregularitats en operacions immobiliàries durant els anys de la bombolla

20/02/2018

Narcís Serra declara que el Banc d’Espanya conexia les operacions de Caixa Catalunya

L’antiga cúpula de CatalunyaCaixa declara aquest dimarts l’Audiència Nacional. Narcís Serra, Josep Maria Loza i Adolf Todó declaren, com a investigats, pel forat de 721,38 milions d’euros de CatalunyaCaixa, en operacions immobiliàries suposadament irregulars fetes l’any 2000.

El primer a fer-ho ha estat Narcís Serra, que ha arribat a l’Audiència Nacional quan faltaven uns deu minuts per a les 10.00 hores, acompanyat pel seu advocat. Narcís Serra està citat com a investigat per 15 operacions immobiliàries fetes per CatalunyaCaixa i que haurien deixat un forat , segons el fiscal, de 720 milions d’euros.

Serra s’ha mostra confiat que serà exculpat quan ha sortit de declarar. “He entrat molt tranquil i surto encara més tranquil. Això acabarà bé”, ha dit.

També hauran de donar explicacions el que en va ser el màxim executiu fins al 2008, Josep Maria Loza, etapa en què es van gestar gran part d’aquestes operacions, i Adolf Todó, que va assumir les seves funcions a partir del 2008.

La denúncia els acusa d’administració deslleial i detalla que les decisions es prenien sense passar pels òrgans pertinents, sense taxacions independents ni clàusules per assegurar que es tornaven els diners i un llarg regitzell d’irregularitats.

Són operacions inmobiliàries fetes a través de Procam, la immobiliària de l’entitat, i les seves fiilials a Espanya, Polònia i Portugal. Quatre són a Catalunya, com la dels terrenys de la llotja de Lleida, on es volien fer blocs de pisos que mai s’han construït o una al port de Badalona,on el fiscal detecta una prima per la compra de la finca que la comissió executiva de Caixa Catalunya no va recollir.

Són sospites que també han comportat la investigació dels membres de la comissió executiva i dels màxims responsables de Procam i les seves filials.

A la tardor, tots tres també seran jutjats per una altra branca del cas, per haver-se apujat el sou quan CatalunyaCaixa estava en plena crisi.

20/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris