X

MÉS per Mallorca titlla d’”inacceptable i injusta” la sentència contra Valtonyc

En un comunicat, el diputat David Abril ha dit que la decisió del Suprem "s'emmarca en l'espiral de la por contra la llibertat d'expressió i contra la mobilització social"

20/02/2018

MÉS per Mallorca titlla d’”inacceptable i injusta” la sentència contra Valtonyc

El diputat de MÉS per Mallorca David Abril en una imatge d'arxiu.

El diputat de MÉS per Mallorca David Abril ha qualificat la condemna de 3 anys i 6 mesos al raper Valtonyc, confirmada aquest dimarts pel Tribunal Suprem, com “una sentència inacceptable i injusta, que envia a presó a un jove per les lletres de les seves cançons”. Abril ha dit que la decisió del Suprem “s’emmarca en l’espiral de la por contra la llibertat d’expressió i contra la mobilització social”, ha informat MÉS en un comunicat.

L’alt tribunal ha confirmat la condemna de l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona, i amenaces no condicionals en les seves cançons, perquè inclouen expressions en suport i lloança a les organitzacions terroristes GRAPO, ETA, i a alguns dels seus membres, contra el rei i els seus familiars, i el president del Círculo Balear, Jorge Campos, contra qui es van dirigir les amenaces.

El partit ecosoberanista ha “denunciat” la sentència del Tribunal Suprem que condemna el jove cantant i Abril ha recalcat que poden no compartir-se les lletres de les seves cançons “però mai haurien d’utilitzar-se per part de ningú de forma interessada per anar contra el dret a la llibertat d’expressió, sagrat en qualsevol estat de dret”. “Sentències així s’emmarquen en l’escalada de la por per part dels aparells de l’Estat i posen en dubte els fonaments de la democràcia i l’estat de dret, perquè els tribunals no fan una altra cosa que donar ales i acompanyar les obsessions de personatges de l’extrema dreta com Jorge Campos que és qui va impulsar la denúncia, i donar l’esquena a la societat”, ha afegit.

Segons Abril, “el que no entén ningú és la insensibilitat i la inflexibilitat d’uns tribunals capaços d’enviar a presó al jove mallorquí Valtonyc per les lletres d’unes cançons mentre salven de la presó a condemnats per corrupció com Jaume Matas o Iñaki Urdangarin”.

MÉS per Mallorca ha manifestat la seva solidaritat amb Valtonyc i ha recordat que ja la va expressar fa uns dies col·laborant econòmicament en el concert celebrat en l’Ateneu de Felanitx.

20/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris