X

La defensa de Valtonyc recorrerà la sentència davant el TC perquè és una “autèntica aberració”

L'advocat del raper, Juan Manuel Olarieta, ha assegurat que no s'esperaven la sentència ja que "no té ni cap ni peus". "És l'assignatura pendent d'aquest país, la llibertat d'expressió"

20/02/2018

La defensa de Valtonyc recorrerà la sentència davant el TC perquè és una “autèntica aberració”

L'advocat de Valtonyc, Juan Manuel Olarieta.

La defensa de Josep Miquel Arenas, conegut com Valtonyc, ha anunciat que recorrerà la sentència del Tribunal Suprem (TS) davant el Constitucional perquè considera que aquesta és “una autèntica aberració”. El TS ha confirmat aquest dimarts la condemna de tres anys i mig de presó que l’Audiència Nacional va imposar a Valtonyc per delictes d’enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona, i amenaces pel contingut d’algunes de les seves cançons.

L’advocat de Valtonyc, Juan Manuel Olarieta, ha assegurat que no s’esperaven la sentència ja que “no té ni cap ni peus”. “És una autentica aberració, és l’assignatura pendent d’aquest país, la llibertat d’expressió”, ha manifestat.

Segons la sentència ara ratificada, per la qual Valtonyc haurà d’ingressar a la presó, les cançons inclouen expressions en suport i lloança a les organitzacions terroristes GRAPO, ETA, i a alguns dels seus membres, així com contra el rei i els seus familiars, i contra el president del Circulo Balear, Jorge Campos, contra qui es van dirigir les amenaces.

D’aquesta manera, l’alt tribunal rebutja els arguments de l’acusat, que va defensar haver actuat en exercici dels seus drets a la llibertat d’expressió i a la creació artística, i va subratllar que “el llenguatge del rap és extrem, provocador, al·legòric i simbòlic”.

20/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris