X

El desmantellament dels poblats vulnerables en el Dia de la Justícia Social

L'Ajuntament de Palma ha organitzat una taula rodona per tractar aquest tema

20/02/2018

El desmantellament dels poblats vulnerables en el Dia de la Justícia Social

L’Ajuntament de Palma ha organitzat una taula rodona sobre processos de desallotjament de poblats vulnerables en el marc del Dia Mundial de la Justícia Social. Els experts que han col·laborat en el desmantellament de Sa Penya a Eivissa o Pe-na-moa, a La Corunya, han parlat de l’èxit dels seus casos.

El poblat xabolista de Penamoa, a La Corunya, va passar de tenir sis famílies gitanes als anys 70 a convertir-se en l’hipermercat de la droga als 80. Es va degradar i créixer fins haver-hi 150 famílies i convertir-se en un fortí on era difícil actuar a escala social i policial. El seu pla de desmantellament va durar des del 2008 al 2012.

A Mallorca, ja s’ha iniciat el procés de desallotjament de Son Banya, amb quasi 50 anys d’antiguitat. En tres anys estarà acabat. Ara hi viuen 120 famílies amb quasi 200 infants. La dispersió serà també molt important en la seva reubicacióDisciplina i conscienciació. No estigmatitzar els habitants del poblat i tenir un acompanyament multidisciplinari durant totes les etapes del canvi són importants, segons els experts. Escolaritzar els infants i reinserir laboralment els adults són esencials.

20/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris