X

Tanquen una fàbrica a Inca per vendre productes caducats

Ho investiga un jutjat d'Inca

22/02/2018

Tanquen una fàbrica a Inca per vendre productes caducats

Clausurada una fàbrica d’aliments d’Inca presumptament per manipular productes caducats i tornar-los a vendre. Fa 27 anys que l’empresa manipula productes lactis, ous i olis i els ven principalment a cadenes hoteleres i restaurants mallorquins. Ara està tancada per ordre de la Conselleria de Salut. Se l’investiga per un presumpte delicte contra la salut pública.

La veu d’alarma la va donar un inspector de seguretat alimentària que va visitar la fàbrica i va veure sospites de mala praxi. En una segona inspecció, va sorprendre infraganti els treballadors. Presumptament, estarien etiquetant productes caducats per tornar-los a vendre. En un dels casos, haurien rallat formatge caducat per vendre’l com si fos bo. Tot d’una, l’inspector va obrir un expedient administratiu greu contra la fàbrica i va ordenar el seu tancament.

Ara, la investigació la duu un jutjat d’Inca. Citaran a declarar els responsables de l’establiment els pròxims dies. En principi, el tancament de la fàbrica no hauria ocasionat desabastiment als clients, perquè han pogut trobar proveïdors alternatius. La fàbrica té ara mateix 17 empleats, però en temporada alta poden arribar a ser 50 treballadors. L’empresa factura uns dos milions i mig d’euros cada any. Es dona la casualitat que el propietari d’aquesta fàbrica és familiar d’una altra empresaria que va ser denunciada a Inca per fets similars el 2016. També se l’investiga per presumptament canviar l’etiquetatge de productes caducats per tonar-los a vendre.

22/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris