X

Montoro anuncia rebaixes de l’IRPF als pensionistes, però sense determinar la quantia

Els tècnics d'Hisenda estimen que la rebaixa beneficiarà només a un terç dels pensionistes: el 63% no paga l'IRPF

27/02/2018

Montoro anuncia rebaixes de l’IRPF als pensionistes, però sense determinar la quantia

El govern espanyol anuncia rebaixes a l’IRPF per als pensionistes. Segons el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, s’inclouran en els pressupostos generals de l’Estat d’enguany, que encara no estan aprovats, deduccions per compensar els costos inherents a la discapacitat o dependència als quals ha de fer front la gent gran. Montoro no ha determinat, però, ni la quantia ni tampoc a partir de quina edat serà.

Un anunci que es produeix una setmana després que milers de jubilats sortissin al carrer, a tot Espanya, per protestar contra l’escassa revalorització de les pensions.

 

Els tècnics d’Hisenda estimen que la rebaixa beneficiarà només a un terç dels pensionistes

Els tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha) estimen que més del 63% dels jubilats espanyols estan exempts del pagament de l’IIRPF, en cobrar pensions inferiors a 12.000 euros anuals.

Gestha ha assegurat en un comunicat que l’abast de la “deducció per edat” anunciada per Montoro tindrà un abast limitat que solament beneficiaria a un terç dels pensionistes amb majors ingressos, a l’espera de conèixer el detall de la mesura.

Segons Gestha, els pensionistes d’Extremadura, Castella-la Manxa i les Canàries serien els menys beneficiats per aquesta mesura, enfront dels de les províncies de Madrid, Barcelona, Zaragoza, que serien als qui més beneficiaria.

27/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris