X

La nit de les Medalles d’Or i els premis Ramon Llull

Els discursos dels guardonats van ser reivindicatius i en contra de la corrupció

01/03/2018

La nit de les Medalles d’Or i els premis Ramon Llull

La presidenta del Govern va defensar la llibertat d’expressió i la resta de drets fonamentals que, segons ella, estan en perill. Francina Armengol, en el seu discurs a l’acte institucional del Dia de les Illes Balears aquest dimecres on es van entregar les Medalles d’Or i els premis Ramon Llull, també va parlar de la desigualtat entre homes i dones. Va denunciar l’escletxa salarial i va condemnar la violència masclista. Unes paraules ovacionades pel públic. Així mateix, va reivindicar l’Estatut d’Autonomia, aprovat avui fa 35 anys, i que ha permès, segons Armengol, un autogovern ara amenaçat per l’Estat. La cap de l’Executiu va aprofitar per reivindicar, una vegada més, un finançament autonòmic i un nou règim especial que compensin els costos de la insularitat. Per aconseguir-ho, va demanar que la societat i partits polítics deixin de banda les diferències i facin un front comú.

Pel que fa a la cerimònia, el jutge José Castro, guardonat per la seva trajectòria en la qual destaca la lluita contra la corrupció, va ser l’encarregat de parlar en nom dels dotze premiats amb el Ramon Llull. Un discurs molt reivindicatiu i, alhora, molt aplaudit. L’investigador Lluís Quintana-Murci va ser premiat amb la Medalla d’Or, la màxima distinció de les Balears. Durant la seva intervenció va recordar que fa 25 anys va haver de partir per desenvolupar la seva feina. L’altra Medalla d’Or va ser per a l’escriptora i catedràtica Carme Riera que va reivindicar el feminisme.

Un dels moments més emotius     va ser quan la dona i la filla del poeta eivissenc Manel Marí, mort de manera sobtada el mes de gener, van recollir el guardó a títol pòstum. La gala va acabar amb l’actuació del baríton menorquí, Simon Orfila, un dels premiats de la nit.

01/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris