X

El lladre confés de Porreres apunta els altres dos detenguts com a instigadors

Mantè que va pegar al propietari del xalet per evitar que el disparés

02/03/2018

El lladre confés de Porreres apunta els altres dos detenguts com a instigadors

El lladre confés del xalet de Porreres va assegurar davant el jutge que els altres dos detenguts, residents a Campos, varen planificar el robatori. Manté que li varen oferir a ell i al seu germà bessó un pla tancat, i els varen dir que no tendrien problemes perquè el matrimoni eren persones majors. Afegeix, però, que, per anar més segurs, els volien donar cinta americana, brides i una pistola per reduir les víctimes si oposaven resistència.

Unes eines que, explica el lladre confés, no varen agafar. Varen arribar al xalet armats únicament amb potes de cabra i tapats amb passamuntanyes. Allà, la matinada del dissabte, varen esperar darrere una mata que l’home de 77 anys sortís de la casa. En aquell moment, el varen sorprendre per darrere i varen entrar al xalet. Mentre un dels lladres va quedar amb la dona, l’altre va baixar amb l’home al soterrani on hi havia la caixa forta principal.

Varen carregar dues motxilles amb monedes, guanys del negoci de les màquines escurabutxaques que fins fa poc havia tengut la víctima. Era tant de pes que una de les bosses es va espenyar. Segons el relat del lladre confés, mentre ell i el seu germà arreglaven la bossa, l’home els hauria sorprès amb una escopeta i hauria cridat “vos mataré”. Va disparar a l’abdomen un d’ells, que va quedar greument ferit.

Mentre l’home carregava l’arma de nou, l’altre lladre, explica, se li va tirar al damunt. Va aguantar l’arma amb una mà i, amb l’altra, va pegar cops de puny al propietari del xalet a la cara i al cap. Després, va agafar el seu germà i va sortir de la casa. Un dels lladres va morir a l’hospital i l’altre va fugir i es va entregar dilluns a la Guàrdia Civil.

Aquest relat contradiu el de la família de la víctima del robatori, que manté que els lladres el varen agredir abans que l’home disparés l’escopeta. L’home continua ingressat a l’hospital de Manacor. El jutge va enviar a presó preventiva sense fiança els tres detenguts.

02/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris