X

Aptur critica el Consell de Mallorca d’usar uns indicadors per a la zonificació fora de la Llei de turisme

L'associació assegura que no s'han tingut en compte l'estat de les infraestructures ni la pressió turística que suporten

02/03/2018

Aptur critica el Consell de Mallorca d’usar uns indicadors per a la zonificació fora de la Llei de turisme

Aptur considera que els indicadors utilitzats pel Consell de Mallorca per declarar una zona com a saturada no compleixen els criteris legals determinats a la Llei de turisme. L’associació assegura que no s’han tingut en compte l’estat de les infraestructures ni la pressió turística que suporten.

La patronal d’habitatges turístics al·legaran també que les dades utilitzades per fer la zonificació estan obsoletes i posen, com a exemple, que el cens d’habitatge utilitzat és del 2011. Denuncien, a més, que la zonificació afecta també els que fins ara llogaven a través de la LAU i sense llicència turística.

Aptur assegura que molts propietaris no podran fer aquesta temporada perquè la moratòria de llicències no acaba fins dia 31 de juliol. En relació a la possibilitat que ha obert la institució insular d’augmentar les places de la borsa d’allotjaments per Mallorca, la patronal vol que es passi de 43.000 a 80.000 places.

02/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris