X

La patronal del golf rebutja que algun dels 23 camps regui amb aigua de pou

Serien quatre casos de la vintena de denúncies, que com va avançar divendres IB3 Notícies, els AMA qüestionen si es tramiten correctament

03/03/2018

La patronal del golf rebutja que algun dels 23 camps regui amb aigua de pou

Només quatre de la vintena d’expedients d’infraccions greus que els agents de Medi Ambient (AMA), a través del sindicat CCOO, reclamen si han arribat o no a la Fiscalia els darrers anys, són relacionades amb camps de golf. En gairebé totes, els AMA denuncien l’extracció de grans volums d’aigua i per afectació greu a l’aqüífer. En almanco un cas es calculen unes extraccions de 6.500 metres cúbics diaris. A altres es denuncia la utilització de pous il·legals per al reg que no tenen ni el vistiplau de Recursos Hídrics. El sector demana que no es criminalitzi una indústria tan controlada.

A Mallorca hi ha 23 camps de golf. En aquest de Calvià, en reformen 8 forats i la nova gespa que col·loquin consumirà entre un 40 i un 50% d’aigua. Assenyalen que només utilitzen un 6% de l’aigua depurada i que és de molt mala qualitat.

Terraferida a través d’un comunicat, avui s’ha fet ressò de la notícia i, sol·licita al Govern que es clausurin els camps de golf que no reguen amb aigua depurada com marca la llei i que no rebin ni un euro públic més. De fet, citen el cas d’un camp de golf que tot i tenir un expedient obert i mesures cautelars ha rebut una subvenció de 860.000 euros per organitzar una fira internacional del sector.

De les vint denúncies registrades en el document de Comissions Obreres, la gran majoria, 13 són per construccions no autoritzades o ampliacions en sòl rústic, àrees naturals o ANEI, dues per abocaments de residus i una altra més per una presumpta incineració il·legal.

03/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris