X

Suspesa la reunió entre el sindicats de Policia Nacional i Guàrdia Civil amb el Ministeri

La negociació per l'equiparació salarial continua en marxa

06/03/2018

Suspesa la reunió entre el sindicats de Policia Nacional i Guàrdia Civil amb el Ministeri

L’equiparació salarial amb les policies autonòmiques que es negocia ara mateix podria condicionar els reforços d’estiu de Policia Nacional i Guàrdia Civil. Hi ha un principi d’acord entre el ministeri d’Interior i els sindicats però falta que es ratifiqui amb una votació. El web a través del qual votaven ha patit un atac informàtic i ara, s’ha suspès la votació.
Piratejats. El web en què la Policia Nacional i la Guàrdia Civil volia saber el parer dels seus agents sobre la negociació ha patit un atac cibernètic i no es pot fer servir. La votació ha quedat paralitzada i ha provocat la suspensió de la reunió dels representants del agents dels dos cossos amb el secretari general de seguretat, i també que s’allargui la negociació de l’equiparació.

Des dels sindicats de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil s’ha demanat a la Secretaria General de Seguretat de l’Estat un augment de 1.500 milions d’euros en tres anys, en els pressupostos destinats al personal, per equiparar-se als Mossos d’Esquadra. També recorden que demanar les Illes Balears com a destinació els suposa un cost afegit, a causa de la insularitat. La delegada del Govern, Maria Salom,  ha afirmat que aquest plus s’ha d’incrementar i actualitzar, però que no ha entrat dins aquesta negociació.

La delegada del Govern ha afirmat que ja s’està fent feina de cara als reforços d’estiu com, per exemple, amb l’ajuda dels alumnes de Filologia Anglesa de la Universitat de les Illes Balears que traduiran, atendran els turistes i transcriuran les denúncies a comissaries i quarters de Mallorca. Els vint alumnes es repartiran a la Prefectura de Palma i a la Platja de Palma i als quarters d’Alcúdia, Palmanova, Platja de Muro, Sóller i Can Picafort.

06/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris