X

El productors manufacturers reclamen ajudes per evitar el tancament d’empreses com Lafiore

En 17 anys han desaparegut el 16% de les empreses de les Balears

07/03/2018

El productors manufacturers reclamen ajudes per evitar el tancament d’empreses com Lafiore

L’Associació de Productors de les Illes reclama ajudes per evitar el tancament de més empreses tradicionals, com el recent cas de la fàbrica Lafiore. Diuen que és necessari innovar i posar-se al dia, per posar fi a la desaparició d’oficis i empreses tradicionals. De fet, des de l’any 2000 s’han reduït un 16%.

Teulera Mascaró és la darrera teulera que queda a la zona de Vilafranca i Petra, després que, en vuit anys, hagin desaparegut set empreses. Produeix 8.000 teules diàries i confia que el pla industrial del Govern l’ajudi a sobreviure en la seva aposta per les energies netes. Entre l’any 2000 i el 2017 han desaparegut el 16% de les empreses manufactureres de les Illes. En aquest temps el pes del sector manufacturer ha passat de ser un 5,6% del PIB a ser només del 3,4%. Per això l’Associació de productors de les Illes reclama ajudes per modernitzar-se i ser més competitiu.

La fàbrica de vidre artístic Lafiore és el darrer tancament d’una empresa tradicional. Per evitar-hi nous tancaments i perdre oficis arrelats a totes les Illes és necessari innovar i confien que el pla industrial anunciat pel Govern suposi un punt d’inflexió. Es tracta d’innovar i després de saber comunicar i vendre el producte allà on hi ha clients disposats a valorar-ne la qualitat i a pagar més per un valor afegit.

07/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris