X

Les Balears, la segona comunitat amb més casos de persones desaparegudes

El 2017 es registraren a les Illes 12 casos qualificats d'alt risc i encara en romanen una desena sense resoldre

09/03/2018

Les Balears, la segona comunitat amb més casos de persones desaparegudes

Aquest divendres se celebra el Dia de les Persones Desaparegudes i segons dades del Ministeri de l’Interior, les Illes són la segona comunitat amb més denúncies de casos qualificats d’alt risc. El 2017 se’n registraren 12 casos i ara per ara encara n’hi ha una desena sense resoldre. Són absències que creen molt de sofriment a l’entorn de la persona que ha desaparegut. En recordam alguns.

El cas d’Olivia, una nina que ara té 9 anys i que en fa 6 que el seu pare, mallorquí, la va veure per darrera vegada. La mare, d’origen polonès, se l’endugué al seu país de vacances i ja no va tornar. Per a Alberto han estat anys de malson en els quals ha deixat de creure en la justícia i en la cooperació jurídica a nivell europeu.

Denuncia la passivitat de les autoritats, de la Policia polonesa i la manca de col·laboració ciutadana en el país on es troba retinguda. De fet, la seva exparella va participar fa poc en un programa de televisió i no va ser detinguda tot i tenir una ordre de detenció de la Interpol. Alberto ha anat una quarantena de vegades a Polònia i continua amb la seva lluita.

Però no és l’únic que pateix l’absència d’una persona sense causa aparent. També ho fan els familiars de Malen Ortiz, desapareguda el desembre de 2013. I els dels casos més recents. Francisco Lozano Salar, desparegut el 6 de març a Palmanyola. O Pablo Flores, a qui se li va perdre el rastre l’agost passat a Inca.

09/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris