X

Una empresa turística i una universitat estrangera, interessats en l’Observatori Astronòmic de Mallorca

L'Ajuntament de Costitx valora positivament les ofertes, tot amb el desig que l'Observatori pugui continuar la seva tasca

12/03/2018

Una empresa turística i una universitat estrangera, interessats en l’Observatori Astronòmic de Mallorca

L’Observatori de Costitx, en concurs de creditors des de fa més d’un any, podria convertir-se en un hotel a “cel obert”.  Aquesta és l’oferta que valóra un grup empresarial català que ja té experiència en aquest segment de negoci. Però també hi ha mostrat interés una Universitat internacional, amb potencial econòmic. La supervivència de l’Observatori de Costitx podria ser més a prop. Actualment, hi ha dues empreses interessades a adquirir-lo. Tal com ha avançat avui IB3 Ràdio, una companyia catalana ha mostrat interés a comprar aquesta instal·lació per fer-hi un establiment hoteler.
Aquest és un dels establiments que la cadena hotelera milestrelles té a Girona. En aquestes peculiars bombolles transparents, s’hi allotgen els clients, i des d’aquí, poden observar les estrelles.
En el cas de Costitx, l’ajuntament considera que seria possible instal·lar en aquests terrenys un establiment turístic, sempre que es continuï l’activitat científica que es realitza a l’Observatori. El Consell de Mallorca, en canvi, diu que no es preveu en aquests terrenys un ús turístic. L’observatori es troba en una zona rústica, però té concedit l’interés social.
La del complex hoteler no seria l’única oferta que hauria rebut l’Observatori. Una universitat internacional també ha mostrat interés a convertir aquesta infraestructura en la seu d’una facultat d’estudis d’Astronomia
L’ajuntament de Costitx acull amb esperança aquestes propostes, tot amb el desig que l’observatori pugui continuar la seva tasca.
L’entitat Observatori Astronòmic de Mallorca es va declarar en concurs de creditors a finals de 2016. Es posà a la venda, en conjunt, per 1 milió 700 mil euros. Des de l’any 2014, el Consell no li atorga subvencions.

12/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris