X

Les terrasses de Palma, a dos metres de les façanes

13/03/2018

Les terrasses de Palma, a dos metres de les façanes

L’Ajuntament de Palma presenta aquest dimarts la nova ordenança municipal d’Ocupació Pública. Una normativa que estableix que cap establiment podrà sol·licitar una ocupació superior a la pròpia façana si abans no té el permís de la junta de propietaris veïna. A més, les taules i cadires de les terrasses de restauració hauran d’estar col·locades com a mínim a 2 metres  dels edifics, per garantir així un passadís prou ample com perquè els vianants puguin caminar amb comoditat.

L’esborrany de la nova ordenança arriba després de mesos de negociacions. Es tracta d’un document que ha de regular la complicada convivència entre negocis i veïns: una lluita per cada metre quadrat de la via pública. L’Ajuntament assegura que amb la normativa es recuperarà més d’un 11 per cent d’espai públic a les places i, per contra, només es perdrà un 4 per cent de les terrasses.

 

Els carrers més polèmics 

La nova ordenança també estableix com s’han d’ocupar les vies més polèmiques: Per exemple, al carrer Fàbrica -una via peatonal de la barriada de Santa Catalina, plena de negocis de restauració- s’amplia l’actual distància entre les taules i les façanes: Actualment el passadís és d’1,60 metres d’amplària i quan entri en vigor la proposta municipal passarà a ser de dos metres. En el cas de la Plaça de la Mercè es recupera un 14 per cent de sòl públic: les terrasses que ara ocupen un únic espai de 45 metres quadrats d’aquesta plaça, passaran a ubicar-se a dues illetes, que sumin 30 metres quadrats en total. A la Plaça d’en Coll també es permetrà recuperar un 33 per cent d’espai públic amb la nova reordenació de terrasses.

La nova normativa també regula que a la porta dels establiments s’haurà d’ubicar, amb un tamany de DiN A 4, les dades d’ocupació de les seves respectives terrasses. A més, només es permetrà publicitat dels propis locals: Queden prohibits els anuncis, especialment els d’alcohol i tabac

13/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris