X

L’ordenança de terrasses a Palma recupera entre un 4 i un 12% d’espai per als vianants

Després de mesos de negociació, s’ha aconseguit un acord entre restauradors, veïns i Ajuntament

13/03/2018

L’ordenança de terrasses a Palma recupera entre un 4 i un 12%25 d’espai per als vianants

Palma ja té un esborrany de l’ordenança que regularà les terrasses. Després de mesos de negociació, s’ha aconseguit un acord entre restauradors, veïns i Ajuntament.  Cap part s’hi sent completament satisfeta, però tots coincideixen que és un bon punt de partida.
 Les terrasses de Palma, a dos metres de les façanes

Amb la nova normativa es recupera entre un 4 i un 12 per cent d’espai lliure per als vianants. Al carrer de la Fàbrica de Palma, el punt més complex de la negociació, es deixaran dos metres de via lliure a cada costat entre les façanes i les terrasses. Es redueix l’ocupació 40 centímetres i es guanya un 3,83 per cent d’espai per als vianants. Al carrer de Blanquerna, la distància serà de dos metres i mig per cada costat. Aquí es redueix 50 centímetres d’ocupació i es guanya un 5 per cent d’espai lliure.

Restauradors i veïnats no acaben d’estar satisfets amb la mesura, però accepten l’acord. El batle ha explicat que és la millor ordenança per al conjunt de la ciutadania.

La nova ordenança també elimina les microocupacions, els tendals i obliga a recollir els estris de la via pública a la nit. La reducció de l’ocupació suposarà també una disminució d’ingressos per al Consistori. Totes les parts encara tenen temps de presentar al·legacions a l’esborrany de l’ordenança.

13/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris