X

Cursach: “Vaig tenir l’arma davall el llit durant 8 o 10 anys, però no vaig pensar emprar-la mai”

La Fiscalia demana un any i mig de presó per a l'empresari per tinença il·lícita d'armes

15/03/2018

Cursach: “Vaig tenir l’arma davall el llit durant 8 o 10 anys, però no vaig pensar emprar-la mai”

Bartomeu Cursach, aquest dijous, surt del furgó policial. /AINA GUTIÉRREZ

Primer judici contra Bartomeu Cursach. La Fiscalia demana un any i mig de presó per a Bartomeu Cursach per tinença il·lícita d’armes. “Vaig tenir l’arma davall el llit durant 8 o 10 anys, però no vaig pensar emprar-la mai”, ha declarat Cursach aquest dijous. “Mai he disparat una arma, som animalista”, ha afegit.

L’empresari ha assegurat que l’arma de foc trobada per la Policia durant el registre de la seva casa era d’un amic que va morir i que mai l’ha utilitzat, “només era per protegir-me”.

Amb tot, l’agent instructora de la detenció de Cursach ha explicat al jutge que l’empresari va intentar comprar-la el dia de l’escorcoll.”Cusach em va dir fluixet a l’orella, per favor, ajuda’m amb l’arma”.

El magnat no tenia els documents necessaris per tenir una arma: ni la llicència ni la guia de pertinença. A més, l’escopeta, fabricada als Estats Units, no està inscrita en el registre d’armes. Per aquest motiu, se sospita que es va adquirir i es va introduir a Espanya de forma clandestina. En aquest i en un altre habitatge de l’empresari també varen trobar una gran quantitat de munició: més de 600 cartutxos, que també s’haurien adquirit de forma il·legal.

La Fiscalia manté la petició d’un any i mig de presó per a Cursach. El judici ha quedat vist per a sentència.

Més informació:
 La Fiscalia acusa Cursach de tenir il·legalment una arma llesta per disparar davall del llit 
 Cursach, 365 dies en presó preventiva: una interlocutòria de 500 pàgines i 15 presumptes delictes

15/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris