X

Pep Lemon: “Si no trobam inversors enguany, tancarem definitivament”

Els petits agricultors de cítrics seran uns dels més afectats per aquests tancament

15/03/2018

Pep Lemon: “Si no trobam inversors enguany, tancarem definitivament”

Foto: JAVIER ABRIL/ IB3 NOTÍCES

L’empresa mallorquina Pep Lemon tanca la seva fàbrica, després de 4 anys. Un tancament, diuen els seus fundadors en una entrevista a IB3 Ràdio, temporal per replantejar-se el projecte i cercar nous socis. Els fundadors es donen fins a final d’any per trobar nous inversors i així potenciar aquest producte.


L’entrevista completa a Carme Verdaguer, fundadora de Pep Lemon

L’objectiu de Pep Lemon és ser un producte local fort i això a nivell de producció du un problema afegit. Les vendes són les que marquen aquesta fita i, ara per ara, no són bones. Així ho assegurava Carme Verdaguer, una de les fundadores de Pep Lemon. Insisteix que la marca com a tal és molt forta, però no es correspon amb les vendes del producte. La marca funciona molt bé però el dia a dia de l’empresa no. Més val aturar i replantejar aquest projecte, sentència Verdaguer.

Té una producció de 1.000 botelles l’any, una producció molt petita per a l’abast geogràfic que tenen. Els cliens sempre ens han donat suport, diu Verdaguer, però el mercat de refresc està mal avesat i al final han de competir amb marques internacionals i finalment s’han de distribuir amb la mateixa politica de vendes. Això, ara per ara, es inviable. Insisteixen que no han trobat la manera de fer-ho.

Durant aquests 4 anys els han demanat exportar a la peninsula i a l’estranger. Molt bona rebuda de la beguda… però exportar és molt car, recorda. Els costos encareixen molt el producte. Pensen des de l’empresa mallorquina que la gent de Mallorca es la que ha d’apostar per aquest producte local.

Amb aquesta aturada es veuran afectades les persoens que treballen en el projecte. Com són els 20 usuaris de AMADIB, les que fan feina a l‘embotelladora i tots els petits agricultros que cultiven cítrics a Mallorca i que veïen amb Pep Lemon una sortida per les seves llimones i taronges, cada cop més difícils de vendre.

L’empresa tornarà a possar-se en marxa abans de l’estiu i donarà cobertura durant la temporada, però es donen de temps fins a final d’any per remodelar el projecte i captar nous inversors.

15/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris