X

La primavera de Hawking a Mallorca

Va passar uns mesos a Deià, a la casa dels Graves, i també va visitar Eivissa

15/03/2018

La primavera de Hawking a Mallorca

Més aviat poc estudiós i un entusiasta de les gamberrades. Així recorda William Graves, fill de l’escriptor anglès resident a Deià, Roberts Graves, Stephen Hawking. Junts passaren una primavera a Mallorca, la del 1950. Tenien 8 i 10 anys. Compartiren tutor i també temps d’esbarjo, aquí i a Eivissa. Records que omplen un parell de pàgines de les memòries del físic.
Llavors encara no li havien detectat l’Esclerosi Lateral Amiotròfica, malaltia que el mantendria en aquesta cadira de rodes. Se li diagnosticà 14 anys després, als 22. Els metges li donaren dos anys de vida, i n’ha complit 56 més.

L’Univers l’ha tengut sempre obsessionat. Va revolucionar el món de la física descobrint, tal  com va dir, que els forats negres… no són tan negres com es pensava. Una conclusió que obté unificant la teoria de la relativitat i la de la mecànica quàntica. Ara el seu coratge i persistència inspiraren els futurs científics.
totalets alumnes

Avenços que va recollir de manera distesa i comprensible a la resta dels mortals en publicacions com aquesta, ‘Breu Història del temps’, el llibre de ciència més venut de la història.
Per sobreviure com a espècie, a la llarga haurem de viatjar cap a les estrelles, deia… Ell ja s’hi ha embarcat.

15/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris