X

La neu dona la benvinguda a la primavera

El canvi d'estació coincideix amb temperatures d'hivern arreu de les Illes

19/03/2018

La neu dona la benvinguda a la primavera

Paisatge gelat. /EFE

Aquest dimarts comença oficialment la primavera astronòmica. Un canvi d’estació que coincidirà amb un canvi de temps important en què les condicions seran totalment d’hivern arreu de les Illes.

El cel es taparà de manera progressiva aquest dilluns i, a darrera hora del capvespre o ja entrada la nit, s’esperen pluges que de manera local seran moderades i acompanyades de tempesta. La temperatura màxima es quedarà sense grans canvis respecte dies passats però la baixada durant la nit serà clara.

Neu i mala mar

Dimarts serà el dia del canvi més important, amb pluja, neu, vent i mala mar. La temperatura diürna baixarà de 4 a 7 °C segons la zona i les màximes no superaran els 13 °C, amb gelades a la serra de Tramuntana. Continuaran les plogudes a Mallorca i Menorca, on tornaran a ser moderades i en alguns casos acompanyades de calabruix. A les muntanyes de Mallorca nevarà a partir dels 500 metres encara que de manera esporàdica la cota pot baixar tan sols entorn dels 300. No s’espera pluja a les Pitiüses.

El vent serà en general moderat amb cops forts que poden superar els 90 km/h. De Tramuntana a Menorca i nord de Mallorca, de mestral a la resta de les Illes. La situació a la mar serà complicada amb ones de 5 metres al litoral nord de Menorca i Mallorca i de 3 metres al nord d’Eivissa.

Vent de 90 km/h

El protagonista de dimecres serà el vent. Bufarà entre moderat i fort de tramuntana a tot Balears, amb ràfegues que novament superaran els 90 km/h. La sensació de fred serà acusada, novament amb gelades a la Serra i màximes que en cap cas superaran els 12 °C.

Ja no s’esperen plogudes intenses ni generals però sí qualque ruixat esporàdic preferentment al nord de Mallorca i a Menorca. Tornarà a ser de neu entorn dels 400 metres.

Continuarà el temporal marítim, en especial a la costa nord de les Illes amb ones de fins a 5 metres.

19/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris