X

Les proves esportives s’hauran de comunicar obligatòriament amb un any d’antelació

El reglament també estableix que, si dues proves coincideixen un mateix dia, una comissió triarà quina se celebra

20/03/2018

Les proves esportives s’hauran de comunicar obligatòriament amb un any d’antelació

Amb el nou reglament es pretén, sobretot, guanyar temps per una millor planificació. Serà obligatori que les federacions, entitats promotores i ajuntaments comuniquin, de març a juny de l’any anterior a la prova, quan tenen pensat fer-la. Ara, hi ha casos en què, fins i tot, es comunica a finals d’any. D’aquesta nova manera, es guanyarà, per tant, mig any de temps. Serà devers l’octubre de cada any, quan una comissió representada per ajuntaments i institució insular aprovaran el calendari, que serà, per primer pic, públic i oficial.

El reglament afectarà totes les curses que es facin. El 2017 es varen celebrar 67 activitats esportives, i les xifres per enguany apunten cap a la mateixa direcció. I aquí, no es compten les que sols afecten un terme municipal. En cas que dues curses se solapin un mateix dia, la comissió triarà quina se celebra, tenint en compte els doblers i l’impacte que generin.

Des de la Federació Balear de Ciclisme troben que els organitzadors tindran més dificultats per treballar amb tanta antel·lació, però entenen els criteris econòmics. Tal com fins ara, tant DGT com Medi Ambient faran els informes, que seran vinculants. El nou reglament s’aprovarà al ple del mes d’abril i després sortirà a exposició pública.

20/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris